"Шановні вболівальники, ми не менш за вас здивовані та обурені новиною про те, що Joma стає технічним спонсором одного з російських клубів. Наша компанія є на 100 % українською, де працюють справжні патріоти України. З перших днів війни ми підтримуємо наші Збройні Сили, закуповуючи та передаючи на фронт все необхідне для нашої перемоги. Деякі наші співробітники зараз перебувають в лавах ЗСУ.

Ми не маємо подвійного погляду на цю ситуацію, наша позиція однозначна. Спонсорство російського спорту – це безвідповідальні дії, які ми не можемо підтримувати. Але ми повинні дочекатись офіційної інформації. Наразі ми звернулися в центральний офіс компанії Joma Sport за роз’ясненнями та офіційним коментарем з приводу цієї ситуації", – йдеться в повідомленні Joma Ukraine на сторінці в Instagram.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що іспанська компанія Joma розробила форму для Зеніта. Крім цього, екіпірування від цього виробника носять ще московський ЦСКА та Ахмат з Грозного. Хоча раніше фірма заявляла про розірвання співпраці з росією.

Водночас Joma залишається технічним спонсором збірної України, Кривбаса, Інгульця та Металіста. Карпати, які донедавна також співпрацювали з виробником, вже відмовились від одіозного екіпірування та підписали контракт з Nike.