Ліга 1, 26 тур

Ренн – Марсель – 0:1

Гол: Колашинац, 57

На початку 2023 року команди зустрічалися у Кубку Франції, і Марсель здобув мінімальну перемогу. Тоді Руслан Маліновський відіграв весь поєдинок, а цього разу залишився в запасі. Ренн встиг вилетіти не тільки з Кубка, а й з Ліги Європи в драматичній дуелі з Шахтарем.

У чемпіонаті команди розділяли 6 очок на користь Марселя. Тиждень тому провансальці отримали гучного ляпаса від ПСЖ і замість наївних мрій про чемпіонство повернулися до суворої битви за зону ЛЧ. Натомість Ренн виграв два поспіль тури, наблизвишись до групи претендентів на цю зону.

Марсель активніше розпочав матч, але наткнувся на свою легенду – Стіва Манданда, який віддав Велодрому 14 років кар'єри. Мегаветеран парирував удар Ундера і переграв Клоса в ближньому бою. В серединій тайму Ренн втратив одного з найгостріших гравців – Доку пішов з поля через травму.

Тим не менш, господарі самі почали будувати атаки, змусивши вступити в гру і Пау Лопеса. Токо-Екамбі вивалився на побачення з іспанцем, але той майстерно перевів на кутовий. Не став гольовим і удар Калімуендо головою. Тайм докотився до нульової нічиєї, яка виглядала справедливим підсумком.

Ігор Тудор вже у перерві випустив Маліновського замість Гендузі. Марсель доволі швидко відкрив рахунок, хоча й без участі українця. Гості заробили штрафний, який міг би виконати Руслан, однак Верету вирішив по-іншому. Віце-чемпіон світу хутенько запустив Ундера по флангу, а той прострілив на дальню стійку – Колашинац не мав права схибити. Гравці Ренна намагалися апелювати щодо розіграшу без свистка, але рефері їх не слухав.

Марсель продовжував домінувати і радше мав шанс збільшити перевагу, ніж Ренн відігратись. Алексіс створив собі момент, але пробив прямо в руки Манданда. Господарі півгодини взагалі не били по воротах, допоки не трапилися стандарти – Токо-Екамбі забракло сантиметрів, щоб точніше замкнути навіс Буріжо зі штрафного. Та сама доля спіткала Теата на кутовому.

Під завісу зустрічі забити хотів і Маліновський. Хавбек Марселя протягнув м'яч до карного майданчика і потужно пробив, але гравець Ренна встиг заблокувати. Гостям вдалося довести гру до важкої перемоги. Провансальці відірвалися на 4 очки від Монако та Ланса, які в цьому турі розписали нічиї.