Найгірша команда Прімери Ельче несподівано двічі забила фаворитам у першому таймі. Втім, після перерви арбітр Хосе Іглесіас Вільянуева показав гравцям господарів три червоні картки (одну з них запасному) та призначив у їхні ворота три одинадцятиметрові. Саме з пенальті Бетіс вирвав перемогу в компенсований час.

Керівники Ельче вирішили у максимально агресивній манері донести до арбітрів, що про них думають, одразу після матчу. В підтрибунному приміщенні суддів переслідували власник клубу Крістіан Брагарнік, спортивний директор Серхіо Мантекон і генеральний директор Педро Шинокка.

Захищати рефері довелося поліції, а Вільянуева у своєму рапорті згодом описав погрози босів Ельче.

"Після того, як ми увійшли в тунель після закінчення гри, до мого помічника рвався Серхіо Мантекон. Він кричав: "Ви негідники, сучі діти!". Мантекон намагався пробитися до нас, кілька разів провокував працівників поліції. Те саме робив Педро Шинокка і підносив до наших облич свій телефон: "Я записую тебе, сучий сину". Біля дверей нашої роздягальні стояв пан Крістіан Брагарнік і звернувся до арбітражної бригади з такими словами: "Ви звідси не підете", – цитує рапорт Вільянуеви AS.