– Кажуть, що після народження першої дитини життя подружжя кардинально змінюється. А як це, відповідати за дев'ятьох дітей?

– Це так тільки здається, що важко (Усміхається). Діти – це щастя. Наділив нас Бог дев'ятьма дітьми – значить так має бути. Звичайно, буває непросто, це велика відповідальність. Та ми дійсно щасливі.

– Ваш погляд на сімейний устрій повністю збігається з думкою дружини?

– Напевно, ми прийшли до цього разом. Не можу сказати, що хтось із нас хотів велику сім'ю, а інший був проти. Якщо Бог дає, отже, Бог благословляє. Одразу зауважу – я не належу до жодних релігійних угруповань. Звичайний греко-католик.

– Як вам вдається усе встигати?

– Разом з нами мешкають батьки дружини, які нам сильно допомагають. Старші діти теж мають чимало обов'язків і допомагають з молодшими. Марія є найстаршою – у березні їй виповниться 16 років. Наймолодший Мар'ян у січні святкував рік. Коли ми виїжджали до Польщі, то йому на той момент було всього півтора місяці.

– Не виключаєте варіанту, що ваша сім'я у майбутньому збільшиться?

– Вісьмох дітей моя дружина Вікторія народила сама, а от останні пологи були надзвичайно складними з кесарським розтином. Навіть існувала летальна загроза і для дружини, і для немовляти. Тому ми не плануємо, а далі вже, як Бог дасть.

– Синів у вас більше, ніж доньок?

– Так, 6:3, хлопці перемагають (Сміється). Футболом займається Августин, п'ятий за ліком. Він 2014-го року народження. Син відвідував футбольну секцію у Шклі, а потім його тренера мобілізували. У Польщі Августин також продовжив спортивне навчання. Зараз він займається футболом та легкою атлетикою у ДЮСШ "Янтар". Ще двоє дітей ходять на біатлон. Усі решта мають тісний зв'язок з музикою, – розповів Роман Каракевич в ексклюзивному інтерв'ю для Футбол 24.