У попередньому раунді "нерадзуррі" мінімально обіграли Парму (2:1). Аталанта перемогла Спецію, за яку виступає Віктор Коваленко, у божевільному матчі з сімома голами (5:2).

Інтер є чинним володарем Кубка Італії. Минулого сезону у фіналі міланці здолали Ювентус із рахунком 4:2 та вперше із 2011-го завоювали цей трофей. Бергамаски востаннє здобували Кубок ще у далекому сезоні 1962/63. Щоправда, після цього чотири рази пробивалися у вирішальний раунд.

У першому таймі команди не надто тішилися глядачів яскравими моментами. Інтер завдав всього одного удару в площину воріт, підопічні Гасперіні не змогли відповісти жодним. Незадовго до перерви нерви вболівальникам Аталанти полоскотав Халчаноглу, завдавши потужного удару з-за меж штрафного, але м'яч поцілив у праву стійку.

На старті другого тайму підопічні Індзагі врешті вийшли вперед. Захисники Аталанти прогавили Маттео Дарміана, який після пасу Лаутаро Мартінеса вразив правий нижній кут із близької відстані. Як виявилося згодом, цей гол став вирішальним у протистоянні. 1:0 – Інтер стає першим півфіналістом Кубка Італії.