Раніше ім'я 26-річного футболіста з'явилося в списку засуджених до смертної кари Комітету з контролю за ув'язненими. Втім після суспільного резонансу в Ірані переглянули покарання для Аміра Наср-Азадані, замінивши страту на тюремне ув'язнення. Про це повідомляє Mundo Deportivo.

Футболіста заарештували у листопаді 2022-го за підозрою у співучасті до вбивства полковника поліції Есмаїла Чераги та двох бійців військового формування силовиків "Басідж". Пізніше його засудили до смертної кари за "пропаганду війни проти бога". Таке покарання отримали ще 27 іранців, їм інкримінують, зокрема, "ворожнечу проти ісламського правління" та "поширення корупції на землі". Втім більш ймовірною причиною страти є їхня активна участь у загальнонаціональних протестах.

Додамо, Аміру присудили позбавлення волі терміном на 16 років за нібито співучасть у вбивстві трьох правоохоронців, ще 5 років дали за начебто участь у злочинному угрупуванні, 2 роки – за участь у протестах, ще 2 роки – за наміри порушити суспільний устрій. Втім Наср-Азадані відбуватиме покарання одночасно, тому замість 25 років проведе у в'язниці лише 16.