Президент Федерації футболу Франції Ноель Ле Гре різко висловився про можливе призначення Зінедіна Зідана на посаду наставника "Ле Бльо".

"Зідан у збірну Бразилії? Мені начхати, він може йти куди завгодно! Якби Зідан зателефонував мені, я б навіть не підняв слухавку. Сказати йому, щоб пошукав інший клуб? Чи, може, варто влаштувати для нього спеціальний конкурс, щоб він знайшов клуб чи збірну?", – наводить слова Ле Гре RMC Sport.

На захист володаря "Золотого м'яча-1998" стала низка зіркових французьких футболістів. Кіліан Мбаппе написав у своєму Twitter: "Зідан і є Франція, не можна з такою неповагою ставитись до легенди". Франк Рібері натякнув, що треба звільнити Ле Гре: "Ви мене дивуєте. З іншої сторони, треба буде негайно замислитись про консультацію".

Нагадаємо, півтора року тому Зідан пішов з тренерського містка Реала. Відтоді він досі не знайшов нове місце роботи. Очікувалось, що Зінедін стане новим наставником збірної Франції, втім Дідьє Дешам цілком задовольняє федерацію результатами своєї праці. "Ле Бльо" пробились у фінал ЧС-2022, де поступились національній команді Аргентини по пенальті. Нещодавно він пролонгував контракт з національною командою до 2026 року.