"До мене виник інтерес Бенфіки, але клуб не готовий був платити за трансфер, проте в мене залишався лише один рік контракту із Шахтарем. Я хотів дограти цей час у дублі та перейти через рік до Бенфіки у статусі вільного агента.

Менеджмент "гірників" розумів мою ситуацію та почав тиснути. Поставили ультиматум: або продовжую контракт, або на рік мене відсторонять від команди та весь цей час я буду бігати по колу тренувального поля у Донецьку. Я був твердо налаштований на перехід, тому продовжувати угоду відмовився.

Проте через деякий час мені зателефонували та сказали, що я їду на літній збір із першою командою. Я поїхав, добре себе показав та навіть у контрольному матчі з австрійським Гоїнгом забив чотири голи.

Чому вирішив залишитися у Шахтарі? Після зборів Луческу сам підійшов до мене та сказав, що бачить мене у першій команді. Ми з агентом усе зважили. На той момент Шахтар за рівнем був кращим за Бенфіку. Було страшно у молодому віці їхати за кордон, плюс розумів, що рік прийдеться сидіти без ігрової практики. Врешті-решт ми ухвалили рішення підписати довгостроковий контракт із Шахтарем. Якби я міг повернути час, то обрав би Бенфіку, а не Шахтар", – зізнався Чурко в інтерв'ю "Українському футболу".