"Збірна України – це болюча тема для мене. Я хотів змінити клуб (Шахтар – ред. прим. Спорт 24), тому що не грав і збирався якомога швидше повернутися. Травми залікував і треба було йти кудись, де я гратиму. Думав перейду в чемпіонат Австрії, там пограю, щоб повернутись у збірну. Тоді я ще не знав, хто буде тренером.

Але перейшов все ж у Краковію, чому б і ні – середнячок, зараз допоможу їм, підемо вгору, а там Ліга Європи. В принципі, зараз усе так і йде, якщо здобути ще кілька очок, то ми опинимося у трійці. Гадав, що наберу хорошу форму і повернуся у збірну, але поки там тиша. Хоча я бутси на цвях не вішав.

Чи приїздив я до хлопців з національної команди у Кракові (у тренувальний табір – ред. прим. Спорт 24)? Ні. Боляче. Я сказав, що приїду тільки тоді, коли повернуся в команду. А приїздити туди, де мене не чекають... Навіщо? Поки розмов не було. Окей, я довго не грав через травми. Я ж не просто закинув, бо на риболовлю пішов, на дискотеку чи кудись ще. Мене не було півроку, але ж не два роки. Усі бачать, у якій я формі, можна подивитися ігри", – сказав Коноплянка в інтерв'ю YouTube-каналу Влади Седан.

Нагадаємо, в активі Євгена 86 матчів за "синьо-жовтих", в яких він відзначився 21 забитим м'ячем і 12 асистами.