"З 27 вересня, відповідно до Постанови Кабміну №1082, перелік підстав для перетину кордону було розширено також і для спортсменів, які включені до складу спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту. При цьому, виходячи з тексту Постанови, маються на увазі не лише українські клуби, а й іноземні.

Виходить, що при перетині кордону таким способом проблем не буде, але при собі потрібно мати підписаний контракт та офіційний лист міністра молоді та спорту до Держприкордонслужби про причини виїзду. Але у такому разі Мудрику доведеться щомісяця отримувати листи-продовження його терміну перебування закордоном для участі в АПЛ, оскільки згідно із законом встановлено обмеження у 30 днів для перебування закордоном.

Чи є якісь пільги для спортсменів щодо перетину кордону? Тільки у вищезгаданих випадках: для участі в офіційних спортивних заходах та під час виступу у складі команди вищого дивізіону. У жодних інших частинах пільги не передбачено. Виходить Мудрик може легально виїхати, а Денис Костишин (перебрався в команду другого дивізіону чемпіонату США – прим. ред. Спорт 24) – ні? Так, Мудрик легально може виїхати. А до Костишина можуть бути питання", – поділився Скоропашкін в інтерв'ю Fanday.

Нагадаємо, раніше журналіст Андрій Сеньків повідомив, що колишній півзахисник Олександрії Денис Костишин виїхав з України заради трансферу в американський клуб Ель Пасо Локомотив за системою "Шлях" як волонтер.