"У Хорватії футболістів із таким неймовірним талантом, як у Мудрика, називають "проєкт". Перша команда таким гравцям дає дорогу значно раніше, щоб уже в такому віці він мав щонайменше 90 або 100 матчів. Це такі гравці, як Дані Ольмо, Лука Модріч і багато інших. Тільки після 100 матчів тут продають гравця, але не до топклубу, а до проміжного. У цьому проміжному клубі він розвивається і потім уже йде до Барселони чи Реала, як зробили Матео Ковачіч, Лука Модріч, Марцело Брозовіч.

Нині обставини змусили нас узяти відповідальність у свої руки та працювати. Гравці молоді, але молоді за кар’єрою, а не віком. Повторюся: такий гравець, як Мудрик, у загребському Динамо виступав би вже років зо два як основний.

Зараз я вимагаю від нього грати 90 хвилин, щоб давати користь команді своїми діями, хоч він має вже щонайменше два роки грати на такому рівні. У свої майже 22 роки він уже повинен мати 100 матчів за першу команду, а не 20. Судакову 20 років, і вже не можна сказати, що він дуже молодий.

Зараз ми маємо швидко працювати з таким талантом, але є тиск уболівальників, і треба працювати з урахуванням цих факторів. Ми маємо пройти через досвід поразок, через перемоги.

Ми будуємо великий проєкт, чемпіонську команду. І будуємо її довкола молодих гравців. І я дуже хочу, щоб наші молоді футболісти не поспішали їхати до інших європейських чемпіонатів та клубів.

Той-таки захисник Йошко Гвардіол з Динамо Загреб не перейшов одразу до великого клубу, а пішов у Лейпциг. Це дозволило йому навчатися й розвиватися поступово. І наші гравці повинні мати терпіння, продовжувати вдосконалюватись у Шахтарі, зростати разом з клубом. Такі проєкти є важливими й для успіхів клубу, і для кар’єри самих футболістів", – підсумував Йовічевіч в інтерв'ю прес-службі "гірників".