ЧС-2022. Півфінал

Франція – Марокко – 2:0

Гол: Ернандес, 5, Муані, 79

За попередні 5 матчів на турнірі марокканці пропустили лише один гол, заробивши реноме найкращої захисної команди ЧС-2022.

Однак, вже на старті протистояння з Францією африканці опинилися позаду. Стрімка атака "Гальських півнів" завершилася точним ударом Тео Ернандеса у карколомному стрибку. Захисник Мілана забив найшвидший гол у півфіналах чемпіонатів світу з 1958 року.

Ще за кілька хвилин Олів’є Жиру був близьким до того, щоб нокаутувати африканців, але поцілив у стійку.

Марокканцям довелося грати першим номером і вони несподівано змогли показати зуби. Наприкінці першого тайму Ель-Яміка ефектно пробивав через себе з меж карного майданчика, але Льоріс зміг перевести м’яч у стійку.

Аутсайдери не покинули сподівань відігратися після перерви. Марокко контролювало м’яч понад 60% часу, кілька разів було дуже близьким до створення моментів, проте, натомість французи використали один з небагатьох своїх шансів. Мбаппе класно розібрався з кількома суперниками, пробив не дуже вдало, але м’яч відскочив до Коло Муані, який лише за хвилину до того вийшов на заміну. Форвард Айнтрахта не схибив.

У компенсований час марокканці мали блискучу нагоду забити гол престижу, але Кунде зупинив м’яч на лінії воріт після удару Хамдалла. Збірна Франції вперше на ЧС-2022 зберегла свої ворота сухими.

У вирішальному матчі підопічні Дешама зустрінуться з Аргентиною 18 грудня. Хто б з фіналістів не виграв, для них це стане третім тріумфом на ЧС у історії. Марокканці розіграють бронзові медалі з Хорватією 17 грудня.