Фанат був одягнений у веселкові кольори. Ймовірно, саме тому до чоловіка прискіпалися охоронці стадіону і довго та принизливо обшукували його.

"Вони сказали, що на мені є якийсь метал, і провели мене в приватну зону, де попросили мене спочатку зняти шорти, потім черевики, штани, спідню білизну і врешті наказали роздягтися догола", – розповів Ентоні Джонсон. Англійця пропустили на стадіон лише після того, як втрутився поліцейський.

Нагадаємо, у Катарі представники ЛГБТ-спільноти перебувають поза законом, а будь-які прояви солідарності з ними офіційна влада намагається придушити. До прикладу, вболівальникам збірної Уельсу заборонили одягати веселкові капелюхи, які вони розробили спеціально до Мундіалю.

У коментарі для The Mirror ФІФА дала суху відповідь, не засудивши поведінку охоронців: "Нам відомо про деякі випадки, коли дозволені предмети забороняли демонструвати на стадіонах. ФІФА отримала запевнення від влади, що з командирами об'єктів узгодили правила чемпіонату світу. ФІФА продовжує тісно співпрацювати країною-господарем, щоб забезпечити повну реалізацію протоколів".