Збірна США зустрінеться з Іраном в рамках 3-го туру групи чемпіонату світу в Катарі вже завтра, 29-го листопада. Напередодні матчу американці провели традиційну прес-конференцію, на якій один з журналістів поставив дивні запитання капітану "янкі" Тайлеру Адамсу.

– Почнемо з того, що ви заявляєте про підтримку іранців, але неправильно вимовляйте назву країни. Воно вимовляється як "Іран", а не "Айрен". Давайте це прояснимо на майбутнє. По-друге, чи влаштовує вас те, що ви представляєте країну, де існує дискримінація темношкірих? Рух Black Lives Matter нам це продемонстрував останніми роками. Чи це нормально для вас?

– Я перепрошую за те, що неправильно вимовляв назву. Щодо дискримінації, то вона всюди. В останні роки я мешкав закордоном і мусив вписуватись в нове для себе культурне середовище та зрозумів, що в США ми щодня прогресуємо у цьому питанні.

Я ріс у "білій сім'ї", але з очевидною афроамериканською спадщиною, тож торкнувся різних культур – і мені легко вдавалося асимілюватися. Не кожному вдається зробити це так само легко. Але саме тому важливо навчатися. Ось як ви зараз мене навчили правильно вимовляти назву вашої країни. Так, це тривалий процес, але головне – бачити прогрес, – наводить розмову на прес-конференції журналіст Сем Стейскал у своєму Twitter.