Данія розчарована тим, що збірним заборонили за допомогою капітанських пов'язок підтримати ЛГБТ-спільноту, яку організатори ЧС неодноразово публічно принижували. Тому планує вийти з міжнародної футбольної федерації разом з кількома європейськими країнами.

"Це рішення ухвалене не зараз. Для нас давно все ясно. Ми обговорювали це в скандинавському регіоні з серпня, а зараз це переосмислили. Я припускаю, що можуть виникнути проблеми, якщо Данія піде одна. Треба подумати над питанням, як повернути довіру до ФІФА. Ми повинні оцінити те, що сталося, а потім розробити стратегію разом із нашими скандинавськими колегами.

ФІФА сказала, що видасть жовту картку тому, хто вийде з капітанською пов'язкою "One Love". Були суперечки, чи є правові підстави для отримання жовтої картки за це, і вони є. У ФІФА проходять вибори президента. До ФІФА входить 211 країн, і я розумію, що чинний президент має заяви про підтримку з 207 країн. Данії серед цих країн нема і не буде", – цитує генерального директора Данського Футбольного Союзу Якуба Єнсена AS.

До слова, Німеччина також протестує проти рішення ФІФА штрафувати та давати жовті картки тим, хто все ж одягне пов'язку. На командному фото футболісти бундестім закрили свої роти рукою, показуючи, що у них забрали голос.