Представники збірної Німеччини заявили, що не відмовляться від пов'язки "OneLove", щоб висловити свою позицію на тлі дискримінації ЛГБТ-спільноти у Катарі. Зокрема на матчах ЧС з такою пов'язкою вийде капітан команди Мануель Нойєр.

"Так, я використовуватиму її. Вона має хорошу силу. Її також носитимуть в інший європейських збірних – добре, що ми будемо робити це разом", – сказав Нойєр в коментарі Bild.

До слова, цю позицію підтримали Англія та Уельс. Вони готові навіть заплатити штраф. Адже ФІФА закликала утриматися від такої акції та запропонувала власну серію пов'язок, де згадуються проблеми екології, права дітей за заклики до об'єднання. Проте жодна з них не присвячена підтримці ЛГБТ-спільнот.

"Я чув різне про пов’язки. Здається, ФІФА не має чіткої позиції. Ми виклали чітку позицію щодо цих питань. Тож подивлюся, що буде. Ми знову координуємо свої дії у країнах, це важливо. Ми припускаємо, що можемо продовжувати носити пов’язку One Love", – сказав директор Німецького футбольного союзу Олівер Біргофф.