"У ті дні я був одержимий ідеєю допомогти моїм бразильським гравцям. Ви думаєте, що війна далеко звідси, що це неможливо. Але коли ви всередині цього, то розумієте, що насправді це не так.

Мені прикро через цю війну, шкода український народ, досвід, пережитий з гравцями. Ми могли стати фантастичною командою. Потенціал був безмежним. Ми могли б досягти півфіналу Ліги чемпіонів.

Шахтар міг би перемогти у Лізі чемпіонів. Коли Лестер виграв АПЛ, це було найкраще у футболі. Якщо ви закриєте ці мрії для маленьких команд, ви можете закрити футбол для мене", – сказав італійський фахівець в інтерв'ю для Daily Mail.

Нагадаємо, Де Дзербі очолив "помаранчево-чорних" у травні 2021 року. Під його керівництвом "гірники" провели 30 матчів – 20 перемог, 5 нічиїх та 5 поразок. Угода італійського коуча з Шахтарем була розрахована до червня 2023 року. Однак після початку повномасштабного нападу росії на Україну Де Дзербі покинув донецький клуб. А невдовзі опинився на тренерському містку англійського Брайтона. Натомість Шахтар очолив Ігор Йовічевіч.