У матчі попереднього туру проти Жирони лідер "вершкових" Тоні Кроос отримав першу червону картку за всю професійну кар'єру, тому він пропускав матч з "франхірохос".

Суперники влаштували видовищний парад голів у першій половині. Райо Вальєкано несподівано відкрив рахунок при першій же нагоді. Фран Гарсія з флангу класно навісив на Санту Комесанью, який забив у нижній кут воріт Тібо Куртуа.

"Бланкос" ще до перерви встигли відновити паритет та навіть вирватись вперед. Спершу Асенсіо заробив пенальті, який реалізував Лука Модріч. Незабаром Едер Мілітао забив головою після розіграшу кутового, але Альваро Гарсія встиг повернути інтригу в матч на 44-й хвилині.

В другому таймі "франхірохос" також пощастило пробити з 11-метрової позначки – Даніель Карвахаль зіграв рукою у власному штрафному. Куртуа спершу врятував власну сітку від пострілу Оскара Трехо по центру. Втім арбітр помітив, що бельгієць вийшов з лінії воріт, та подарував ще один шанс господарям здобути перевагу на табло. З другої спроби Трехо вдалося реалізувати пенальті та поставити крапку в матчі.

Отже, Реал (32 очки) поступається місцем на вершині Ла Ліги Барселоні (34 бали). Райо Вальєкано розташувався на 8-й позиції з 21 пунктом в активі.