Чемпіонат світу стартує менш ніж через місяць – 20 листопада у Катарі. У першому своєму поєдинку Іран мав зустрітися з Англією. Проте футболісти близькосхідної країни вирішили відмовитися від участі в грандіозному форумі, щоб висловити протест проти злочинних дій їхньої влади.

"Жорстокість Ірану щодо власного народу досягла переломної точки та вимагає однозначного і твердого відмежування від спортивного світу", – так пояснили футболісти свою позицію в ефірі Iran International English.

Нагадаємо, нещодавно місцева поліція вбила 22-річна іранську дівчину Махсі Аміні через те, що вона неправильно носила хіджаб. Через це країною прокотилася хвиля протестів, під час яких вже загинуло 200 людей, з яких понад пів сотні – діти.

У зверненні до ФІФА спортсмени також наголошують, що жінкам у їхній країні заборонено відвідувати футбольні матчі, що є порушенням прав людини.

Додамо, що віднедавна росія почала масовано атакувати України дронами-камікадзе, які їй постачає Іран. Проте країна-терорист намагається видати за свої безпілотники "Герань".