Чемпіонат Іспанії. Тур 9

Реал – Барселона – 3:1

Голи: Бензема, 12, Вальверде, 35, Родріго, 90+1 (п) – Торрес, 83

Андрій Лунін вийшов у стартовому складі Реала у 5-му поспіль матчі через травму основного голкіпера мадридців Тібо Куртуа. Відтак, Андрій став першим українцем в історії, що взяв безпосередню участь в Ель Класіко.

Вже на 5 хвилині Луніну довелося рятувати ворота після удару Рафіньї. Втім, постріл вийшов не надто небезпечним, і в українця проблем не виникло. Ще через кілька хвилин Андрій з партнерами уже радів голу Каріма Бензема. Вінісіус вискочив сам на сам з Тер Штегеном, німець парирував удар бразильця, але Бензема бездоганно зіграв на добиванні.

Ще до перерви мадридці встигли подвоїти свою перевагу – Вальверде класно пробив із лінії карного майданчика. Майже одразу після цього де Йонг міг скоротити відставання гостей, але Лунін без проблем впорався з ударом із гострого кута.

Реал не дозволив каталонцям створити багато гостроти у другому таймі, але свій гол Барса таки забила. З передачі Лєвандовскі п’ятою Ферран Торрес відзначився невдовзі після свого виходу на заміну. Андрій Лунін шансів не мав.

Інтригу, втім, поховав Родріго, який, вийшовши із лави запасних, заробив і сам реалізував пенальті.

У Луніна загалом 3 сейви, 31 передача з точністю 81%, та найвища оцінка серед захисної ланки мадридців від порталу Sofa Score – 7.

Реал одноосібно очолив Ла Лігу, на 3 бали відірвавшись від Барселони.