Напередодні поєдинку з Реалом у груповому етапі Ліги чемпіонів коуч "помаранчево-чорних" дав інтерв'ю авторитетному іспанському виданню Marca.

"Ми не граємо вдома. Це впливає. Коли виступаємо в Лейпцигу чи на Бернабеу, то відчуваємо подих цілого стадіону, поштовх вболівальників. А у нас такого немає. У Варшаві будуть українці, які мусили, на жаль, покинути домівки через жорстоку війну. Але це не наш стадіон. У будь-якому разі буде легше, ніж в Мадриді.

Мушу знаходити баланс між роллю тренера та психолога. Важко готуватися в плані тактики до сильніших суперників. У Шахтаря є талант і порядок у грі, але нам потрібен час на вдосконалення, потрібно більше матчів з командами рівня Реала. Також є психологічний момент. Гравці мають сім'ї в зоні воєнних дій. У них щодня нервові дзвінки.

Я не можу це ігнорувати. Вимагаю від них максимум, але реагую на обставини. Ми постійно читаємо новини про війну, про ті регіони, де живуть сім'ї футболістів. Чесно, не можу передати, що вони відчувають. Дуже їх поважаю. Ця команда робить неймовірне. Я не українець, але я люблю їх, страждаю і почуваюся українським патріотом. Хлопці борються за кожен метр поля, як українська армія. Ми в боргу перед військовими

А знаєте, що найстрашніше? Люди хочуть жити, почуватися вільними, приймати рішення серцем. Звучить сирена, а вони вже не спускаються у сховища та ризикують потрапити під бомби. Це зрозуміло, не можна провести життя в сховищах", – сказав Йовічевіч.

Нагадаємо, гра на Сантьяго Бернабеу заершилася перемогою Реала (2:1). Зараз "бланкос" очолюють квартет (9 очок), "гірники" перебувають на 2 сходинці (4 пункти).