Андрій Лунін очікувано вийшов у старті Реала на міні-дербі Мадрида. Тібо Куртуа дуже обережно відновлюється після травми, тому українцю дають шанс у третьому матчі поспіль.

Перший тайм виявився для кіпера Реала легкою прогулянкою, адже суперник так і не завдав жодного удару у площину воріт. Натомість кіперу Хетафе Давіду Сорії довелося витягати м'яч із сітки вже на 3-й хвилині. Модріч подав кутовий на ближню стійку, звідки Мілітао потужно пробив головою.

Швидкий гол розслабив Реал, який не створював якісних моментів аж до останніх хвилин тайму. На 40-й Родріго замикав подачу Вальверде, але Сорія ефектно піймав м'яч у нижньому куті. Вінісіус ошукав Матеу Лаоса, проте не VAR. Польовий арбітр наївно призначив пенальті, не помітивши, як лівий вінгер Реала раніше випустив м'яч за межі поля. Відеоасистент допоміг правильно розсудити момент. Лунін ще встиг показати якісну гру далеко за межами карного майданчика – спокійно прийняв м'яч та віддав передачу партнеру.

В дебюті другого тайму Хетафе нарешті почав серйозно турбувати українця. Якщо удар Унала по центру був легкою здобиччю, то щільний постріл Аленьї ніс реальну загрозу. На щастя, Андрій дотягнувся до нижнього кута і не дав вихованцю Барселони відзначитися.

На 57-й хвилині VAR знову "зробив підніжку" Реалу. Родріго забив м'яч, але перед цим заліз у невеличкий офсайд. Команда Анчелотті продовжила бавитися з вогнем до фінальних хвилин поєдинку. Чемпіони Іспанії не намагалися збільшити перевагу будь-якою ціною, проте й Хетафе виглядав надто слабким, щоб створити сенсацію. М'яч лише кілька разів долетів до Луніна, який з четвертої спроби нарешті зберіг свою першу перемогу в чемпіонаті з Реалом. Також для нього це перший "сухий" матч у светрі "вершкових".

Андрій має всі шанси зіграти ще проти Шахтаря в ЛЧ (11 жовтня), але на Класіко (16-го) очікується повернення Куртуа. Сьогодні ж Реал став одноосібним лідером Прімери, відірвавшись від Барси на 3 очки. Каталонці завтра зіграють свій матч проти Сельти.