Матч Реал – Шахтар стартує у середу, 5 жовтня, о 22:00 за київським часом. Сантьяго Бернабеу приймає зустріч лідерів квартету F. "Бланкос" зі стовідсотковим показником випереджають "гірників" на два очки.

Команди потрапили до однієї групи ЛЧ втретє поспіль. У сезоні 2020/21 "гірники" двічі обіграли мадридців (3:2, 2:0), а торік сильнішими виявилися "королі" – 5:0, 2:1. Наставник Шахтаря Ігор Йовічевіч свого часу виступав за другу команду Реала.

Донеччани стартували в ЛЧ неймовірною гостьовою перемогою над РБ Лейпциг (1:4), а потім розписали нічию з Селітком (1:1). У обох зустрічах виблискував Михайло Мудрик, який є найкращим гравцем турніру за системою гол+пас, відзначившись 2-ма м'ячам і 2-ма результативними передачами.

Реал у першому турі розгромив Селтік, попри суттєву перевагу шотландців до перерви. Згодом підопічні Анчелотті за схожим сценарієм розібралися з Лейпцигом (2:0). Мадридці, як завжди, продемонстрували хорошу ефективність у доволі прагматичному стилі. Однак, перед матчем з Шахтарем "бланкос" несподівано спіткнулися в Прімері, не зумівши обіграти у рідних стінах Мальорку (1:1). Ця осічка коштувала команді лідерства, адже Барса тепер випереджає Реал за додатковими показниками.

Мадрид не зможе розраховувати на Тібо Куртуа, який зазнав травми спини. Отже, місце у воротах займе українець Андрій Лунін, який дебютував у поточному сезоні якраз проти Мальорки.

Шахтар на вихідних познущався з Металіста. Команда Йовічевіча відправила у ворота харків'ян 6 м'ячів та очолює турнірну таблицю УПЛ. Після втрати бразильців "гірники" впевнено розпочали сезон і дотримуються власної філософії. Намагаються грати у атакувальний футбол вже з молодими українськими виконавцями, як Мудрик, Швед, Зубков чи Сікан.

Та попри весь позитив Шахтарю буде надзвичайно складно уникнути поразки на Сантьяго Бернабеу, вважає надійний букмекер FAVBET. Домашній тріум Реала майже не викликає сумнівів – коефіцієнт 1.21. А ось звитяга "гірників" прирівнюється до дива – 16.50. На нічию ставлять 8.60.

Зустріч обіцяє бути результативною. Стандартний тотал 1.5 оцінюється коефіцієнтом 1.1, аналогічний тотал менше – 6.30. Можливий гол Михайла Мудрика дозволить збільшити виграш у 6,5 разів.

Поєдинок в прямому ефірі транслюватиме платформа MEGOGO (за наявності відповідної підписки). Сервіс є офіційним транслятором єврокубків у сезоні 2022/23. Також показ гри доступний на Volia TV.