Збірна України під керівництвом Петракова розчарувала у завершальних матчах Ліги націй 2022/23. Наша команда провалила два поєдинки зі Шотландією, а гольовий фестиваль у Вірменії більше вказував на слабкість суперника. Аби піднятися у лігу А, потрібно було перемагати вдома шотландців. Зрештою підвела не лише жахлива реалізація, але й обережні рішення на тренерському містку.

Петракова нещадно критикують в ЗМІ. Сам же тренер показово відмовився спілкуватися з журналістами на післяматчевій прес-конференції у Кракові. Відставка фахівця, який не зумів вивести "синьо-жовтих" на ЧС-2022, зараз виглядає питанням часу, можливо, кількох найближчих днів. Тим паче його контракт завершується в кінці року. Продовження угоди – малоймовірне.

Природно, що у пресі вже з'являються імена потенційних кандидатів на заміну Петракова. Жодну з цілей нинішній наставник не виконав, попри загалом позитивний баланс зустрічей (6 перемог, 2 поразки). Проте, ці два фіаско проти Уельсу та Шотландії надто дорого обійшлися збірній. На ЧС не їдемо, з групи Ліги націй не вийшли, отримаємо складніших суперників у відборі на Євро-2024.

Сергій Ребров – очевидний фаворит на тренерське крісло збірної України, щонайменше у букмекерів. Фахівці FAVBET оцінюють його призначення коефіцієнтом 1.55. Між ним та найближчими переслідувачами – прірва. Зокрема, не надто реалістичним вважається варіант з поверненням Шевченка – 4.50. Ще менші шанси у Скрипника (6.00) та Рябоконя (5.00). Великою несподіванкою було б запрошення й Маркевича з Ротанем (по 7.00).

Попри чинний контракт з Аль-Айном Ребров мріє про роботу в національній команді. "Для будь-якого тренера працювати в збірній України – це престижно, особливо зараз. Це борг твоїй країні, яка тебе виховала, зробила людиною. Я на 100% упевнений, що будь-який український тренер, якому запропонують очолити збірну, не відмовиться від цього. Якщо буде пропозиція від збірної України, то я з задоволенням прийму її", – зазначив наставник Аль-Айна. Щоправда, 48-річний фахівець одразу дав зрозуміти – він поважає контракти, тож домовлятися потрібно з еміратським клубом.