Євро-2023 U-21, фінал відбору, матч-відповідь

Україна – Словаччина – 3:0 (перший матч – 2:3)

Голи: Сікан, 48, 54, 66

Словаки мали мінімальну перевагу після перемоги 3:2 у рідних стінах. Головний тренер "синьо-жовтих" Руслан Ротань провів 3 заміни у складі – Вівчаренко (дискваліфікація), Батагов і Ванат поступилися місцем Драмбаєву, Таловєрову і Сікану. Забігаючи наперед, усі "новачки" чудово проявили себе в цій зустрічі.

Мокре, а місцями відверто болотяне поле у Бельско-Бялій не сприяло технічному футболу. Гравці постійно ковзали по газону, а їхня форма швидко перетворилася на бруд. Перший гострий момент створили словаки. На 10-й хвилині Капралик прорвався до карного майданчика і викотив м'яч Суслову. Саме представник Гронінгена відкрив рахунок у першій зустрічі, але цього разу легко пробив у руки Трубіну.

Збірна України довго намагалася грати низом, що взагалі не сприяло створенню хороших нагод. Перша якісна комбінація вдалася лише в середині тайму. Кількома передачами в дотик Сича вивели на ударну позицію, але правий захисник надто зблизився з кіпером і вліпив у нього.

Головною дійовою особою у словаків залишався Суслов, який ще двічі турбував Трубіна. Наші хлопці майже не відповідали, особливо не пішла гра у В'юнника. Легіонер Цюриха запоров кілька хороших атак невдалими рішеннями чи технічним браком. Загалом нульова нічия до перерви виглядала логічно. Ротань вирішив відразу втручатися замінами – Бражко і Назаренко замінили Михайленка та якраз В'юнника.

Перші 20 хвилин тайму стали, мабуть, найкращими у кар'єрі Данила Сікана. Форвард Шахтаря завжди опинявся у потрібному місці і оформив хет-трик ударами по порожніх воротах! Перший гол – Судаков чудовим переведенням знаходить Сича, а той в дотик ідеально переводить на Сікана. Другий – ще одна передача Сича. Цього разу замикав Драмбаєв, кіпер відбив, але прямо на ногу Сікану.

Від такого подвійного удару голова запаморочилась у Покорни. Капітан словаків "задрімав" у центрі поля, Криськів легко обікрав його, протягнув до воріт і викотив черговий подарунок для Сікана – 3:0!

Подальші спроби словаків відіграти бодай один гол скидалися на агонію. Дійшло до того, що Гольян не влучив у порожні ворота. Рахунок залишився незмінним до фінального свистка – наша збірна втретє в історії їде на молодіжний Євро! Попередній похід 12 років тому виявився невдалим. Команда Ярмоленка, Коноплянки і Ракицького набрала лише одне очко в групі, але це покоління явно здатне показати більше.

Нагадаємо, що у червні-липні наступного року турнір прийматимуть Румунія та Грузія. Жеребкування групового етапу відбудеться 18 жовтня в Бухаресті.