Представники країни-агресора звинувачують наставника у порушенні кодексу поведінки, повідомляє The Guardian. Петраков буцімто дозволив собі дискримінаційні висловлювання щодо росіян в інтерв’ю Corriere dello Sport.

"Заяви головного тренера збірної України з футболу Олександра Петракова зроблені на тлі політичного конфлікту між двома країнами – росією та Україною – і є політичним меседжем, який порушує фундаментальний принцип політичної нейтральності. Поведінку головного тренера можна розцінювати як участь у розпалюванні ненависті у суспільстві на національному ґрунті та використанні футболу для відстоювання політичних поглядів", – йдеться у заяві РФС.

Крім того, росіян дуже обурило, що Петраков закликав відсторони усіх їхніх спортсменів від змагань. У РФС, вочевидь, забули, що більшість міжнародних федерацій і без того не допускають російських атлетів до турнірів.

Зокрема, всі російські клуби та збірні відсторонені від турнірів під егідами ФІФА та УЄФА через повномасштабне вторгнення цієї країни в Україну 24 лютого 2022 року.