19-річний вихованець Динамо потрапив на перегляд у Серену Юнайтед ще до повномасштабного вторгнення. Після 24-го лютого боси бельгійського клубу допомогли йому набути статус біженця і оформити щомісячну допомогу в розмірі 1100 євро.

Незабаром Денис Бунчуков уклав незвичну угоду з Сереною, за якою він відвідує тренування, отримав медичне страхування та навіть може брати участь в офіційних матчах молодіжки і першої команди.

"Я хотів би подякувати клубу та бельгійській владі за надану мені можливість тимчасово проживати в цій країні та займатися улюбленою справою. 1100 євро цілком достатньо, щоб винаймати прийнятне житло та нормально харчуватися. Це мені дозволяє у фінансовому питанні бути абсолютно незалежним та не просити допомоги у моїх батьків. А решта – дрібниці життя.

Головне, що я маю можливість повноцінно тренуватися, грати та йти до здійснення своєї мрії. Спочатку я думав, що тренуватимуся і гратиму тільки з U-23, але мене відразу ж залучили до роботи з основним складом. Щобільше, кілька разів моє прізвище фігурувало у заявці на матчі першої команди.

А у поєдинку шостого туру Ліги Жупіле проти Генка (0:4) наш головний тренер Жозе Женшамп випустив мене на поле в основному складі. Я відіграв майже 70 хвилин. Ви не уявляєте, як мені все це було важливо, як це надихає і стимулює в роботі! Я готовий з ранку до вечора гори перевертати на тренуваннях, щоб удостоюватись такої честі", – цитує Бунчукова Команда 1.