Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА та ФІФА з вимогою не допустити проведення товариського матчу росія – Боснія і Герцеговина, а також надіслала листа Федерації футболу Боснії і Герцеговини, в якому пояснила неприпустимість проведення такого матчу.

"Нагадуємо, що через воєнну агресію росії проти України всі російські команди були відсторонені від участі у всіх міжнародних офіційних змаганнях ФІФА та УЄФА.

У такій ситуації рішення Федерації футболу Боснії і Герцеговини виглядає так, ніби воно спрямоване на підтримку дій і вчинків російського уряду в Україні щодо продовження війни. Просимо переглянути рішення, яке завдає шкоди іміджу вашої країни та відносинам між нашими асоціаціями", — зокрема йдеться в листі УАФ.

Нагадаємо, збірна Боснії і Герцеговини погодилася на товариський матч з росією у Санкт-Петербурзі. Матч запланований на 19 листопада. УЄФА заявив, що відсторонення росії не поширюється на спаринги, тож союз не проти одіозного товариського поєдинку. Деякі гравці збірної Боснії і Герцеговини вже публічно виступили за бойкот матчу з окупантами.