Кожен шанувальник футболу з нетерпінням очікує на старт групового етапу ЛЧ, з якого починається боротьба за такий жаданий "вухатий" трофей. Вже зараз можна з впевненістю казати, що турнір буде дуже яскравим, а футбольні баталії – вкрай запеклими. Поміркуємо, чого ж варто очікувати, разом з FAVBET.

Груповий етап
Жеребкування групового етапу ЛЧ 2022/23 подарувало нам чудові квартети, у кожному з яких яскраво виражених претендентів на вихід в стадію плей-офф просто немає. Грандам доведеться битися не лише між собою, а й з менш потужними клубами, які відчули смак великих перемог й навряд чи стануть для фаворитів легкою здобиччю.

У групі А Ліверпуль та Наполі виглядають фаворитами, а Аяксу та Рейнджерс пророкують боротьбу за ЛЄ. Втім, так виглядає лише на папері: мерсисайдці не можуть набрати свій звичний темп, а підопічним Спаллетті ще бракує стабільності. Водночас на Аякс продаж найкращих гравців рідко мав кардинальний вплив, а в Глазго завжди писалися цікаві футбольні сюжети.

У квартеті В теж все дуже далеко від однозначності. Атлетіко, Порту та Байєру доведеться несолодко в очних протистояннях, а скромний Брюгге має досвід шокування найбільших європейських грандів. Тут кожне очко буде на вагу золота, й боротьба за нього буде вкрай запеклою.

Футбольним десертом стануть баталії в групі С. Барселоні, Інтеру та Баварії доведеться грати на максимумі своїх можливостей, щоб гарантувати собі право боротися за трофей у плей-офф. Особливо цікаво буде спостерігати за оновленими "блаугранас" та як Лєвандовскі діятиме проти колишньої команди. Барса та Баварія – одні з головних претендентів на титул, і підтверджувати ці надії їм доведеться у кожній хвилині на футбольному полі.

У групі D взагалі неможливо виділити фаворита. Айнтрахт, Тоттенхем, Марсель та Спортінг – цілком рівні суперники, кожен з яких заслуговує на вихід у плей-офф. Тут командам доведеться розраховувати не лише на свою майстерність, а й на прихильність фортуни.

Група Е має стати реабілітацією Мілана за минулорічний провал у турнірі найсильніших. В ЛЧ 2021/22 підопічні Піолі не спромоглися навіть на третю сходинку у групі, але цього разу вони змагаються у турнірі в статусі чемпіона, та й гра команди вже зовсім не нагадує той розгублений Мілан, за яким ми спостерігали впродовж кількох років. За перше місце позмагається й Челсі, а Динамо Загреб та Зальцбург спробують довести, що падіння грандів може стати і їхнім досягненням.

Для українських вболівальників особливо цікавою буде група F, в якій Шахтар спробує скласти конкуренцію Реалу, РБ Лейпцигу та Селтіку. "Гірники" оновленим молодим складом під керівництвом Йовічевіча спробують довести, що здатні на футбольне диво, адже наразі їхній тріумф у групі оцінюється коефіцієнтом 46. Натомість Карло Анчелотті та його хлопці будуть намагатися набрати необхідні позитивні оберти, щоб підтвердити статус найсильнішої команди Європи.

Багатою на неймовірно красивий футбол обіцяє бути група G. Новачок Сіті Холланд зустрінеться з Борусією, тож у протистоянні з Лєвандовскі в нього з'явиться ще один фронт – хто більше "відвантажить" колишній команді. Севілья вкотре спробує довести, що ЛЄ – це для неї не межа, а Копенгаген випробує свою міцність у боротьбі з найкращими.

У групі Н теж вистачатиме видовищ. Нестримний ПСЖ буде доводити потужність свого атакувального тріо Неймар – Мбаппе – Мессі, Юве спробує гучно заявити, що він все ще залишається серед грандів, трансформована Бенфіка буде підтверджувати свої амбіції, а Маккабі Хайфа спробує стати сенсацією турніру. Футбольні вівторки та середи обіцяють бути захопливими, а матчі – багатими на голи та інтриги.

Хто переможе у турнірі

Боротьба лише починається, але список фаворитів вже відомий. Кожен може спробувати вхопити удачу за хвіст та не просто вгадати переможця турніру, а й примножити свою суму ризику.

Найбільш ймовірним переможцем ЛЧ 2022/23 букмекери вважають Манчестер Сіті, пропонуючи коефіцієнт 3,40. Пеп Гвардіола роками мріє про "вухатого", а з такою зброєю, як Холланд, підкорити цю вершину нарешті видається можливим.

Тріумф ПСЖ (5,80) та Ліверпуля (6,20) також має високі шанси, оскільки в теорії вони мають зайняти перше місце у своїх групах. Перемога Баварії дозволить помножити свій виграш на 7,0, Реала – на 9,50, Тоттенхему – на 14. Прихильників Челсі та Барселони потішать коефіцієнти 16,0 та 19,0, а шанувальники інших команд у разі виграшу примножать суму ризику в десятки та навіть в сотні разів.

Хто стане найкращим бомбардиром

Безумовним фаворитом гонки бомбардирів ЛЧ 2022/23 є Ерлінг Холланд – 4,40. Кіліан Мбаппе буде доводити, що може бути найкращим на континенті, його перемога в гонці оцінюється коефіцієнтом 7,50. Такі ж шанси стати найкращим має лідер Реала Карім Бензема.

Шанси на перемогу Лео Мессі та Неймара приблизно рівні – 10,0 та 12,0. Бомбардирська звитяга Салаха або Кейна потішить їхніх фанатів виграшем, помноженим на 16,0.

Ліга чемпіонів – це шоу, за яким скучив кожен шанувальник футболу, тож нехай воно буде яскравим та незабутнім, а перемогу здобуде найбільш гідний та сміливий!