УПЛ 2022/23, 2-й тур

Львів – Зоря – 2:3

Голи: Бойко, 12, Нич, 49 – Вантух, 8, Мишньов, 58, Алефіренко, 90

У першому турі луганці розібрались із Ворсклою. Львів'яни ж стартовий ігровий день пропускали, тому для них нині був офіційний дебют в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

Старт був ефектним. Вже на 8 хвилині Вантух з розвороту поклав м'яч у кут воріт Ільющенкова після стандарту. Бойко чи не одразу встановив паритет на табло львівського стадіону Скіф. Команди виглядали доволі симпатично і по перерві продовжили забивати.

"Синьо-золоті" виграли боротьбу у центрі поля, Бойко вивів Нича віч-на-віч з кіпером, той забив. Львів міг збільшувати перевагу, але Імереков виніс м'яч з лінії воріт. Патрік Ван Леувен випустив Мишньова, а той чи не першим своїм дотиком забив. До фінального свистка колективи обмінювались атаками. Спершу Нагнойний забив, але арбітр взяття воріт скасував. І вже у доданий арбітром час Алефіренко з дуже гострого кута вирвав перемогу для Зорі. Це ювілейна 80-та звитяга "мужиків" в УПЛ на виїзді.

У луганців тепер два тріумфи поспіль, 6 залікових балів та наразі заслужене місце на вершині української Прем'єр-ліги. Львів з нулем залікових балів залишився поблизу зони вильоту.