Українська Прем'єр-ліга розпочалась! Сьогодні відбувся перший за 254 дні поєдинок нашої еліти. Перед стартовим свистком колективи заслухали звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня державного прапора, вшанували хвилиною мовчання загиблих у війні, розв'язаній Росією, а також заспівали Гімн. Під час нього капітани Тарас Степаненко та Артем Габелок підняли синьо-жовтий прапор, з яким Данило Мигаль станцював гопак під час матчу збірної СРСР та НДР на Олімпіаді 1976 року.

З перших миттєвостей Шахтар захопив ініціативу й контролював хід гри майже протягом усього тайму. Дуже активними були Мудрик та Судаков, які не раз пробивали по воротах Мозіля і навіть виходили віч-на-віч. Голкіпер харків'ян усе тягнув. Також свої моменти мали Петряк, Тейлор, Кривцов, Степаненко і не лише. Але забити не вдалось. Проте найближчим до гола був Ременюк, який впритул розстрілював Трубіна – диво-сейв голкіпера "гірників". Також виокремити у складі гостей можна ще Русина.

По перерві ситуація не змінилась – "гірники" тотально переважали й регулярно змушували голкіпера суперника вступати у гру, а Металіст 1925 вичікував на контрвипади. Після другої третини гри Йовічевіч випустив Бондаренка і Тотовицького, щоб освіжити гру. Донеччани з новими силами насіли на ворота. Так, Степаненко з-за меж штрафного пробив поруч зі стійкою, а Мудрик зі штрафного – над поперечкою. На 75 хвилині Михайло з метрів 23-х струсонув каркас. У відповідь Курило на дальній стійці замикав подачу – для гола забракло кількох сантиметрів.

Все ж Шахтарю не вдалось результативно подолати добре організований захист підопічних Кривенцова, попри перевагу ледь не у всіх компонентах гри. Відтак, сезон УПЛ розпочався з нульової, але дуже цікавої нічиєї. Сьогодні вболівальники ще можуть переглянути матчі Зоря – Ворскла, Чорноморець – Верес та Колос – Кривбас.