"Коли Шапаренко вже опинився в Динамо, мені телефонував Рінат Ахметов і питав: "Чи правда, що Шапаренко настільки хороший, що опинився в Динамо?". Я відповів: "Рінате Леонідовичу, у 16 ​​років хіба можна сказати, хороший він буде чи поганий?". Це залежить від того, хто і як буде з ним працювати, і як проявить себе цей футболіст.

Я дивився всі матчі дублів. Так от, не було жодної гри Маріуполя з Динамо, щоб там не було Чохонолідзе. Шапаренко та Кравченко опинилися в Динамо саме завдяки йому. Він їх помітив, подзвонив тренеру дубля, довідувався. За ними почали стежити.

Вони отримували в Маріуполі копійки. Я вигадав, що якщо гравець виходить в основному складі, то в нього повинна бути зарплата не менше, ніж 10 тисяч гривень, копійки на той час. Зарплата у Шапаренка у Маріуполі була 1,5 тисячі гривень, він тоді ще навчався у школі.

Я попросив Володимира Бойка, щоб він продовжив контракт на 2,5 тисячі гривень. Звичайно, я платив йому більше. Але офіційно йому потрібно було платити 1,5 тис. гривень. Я сказав: "Платіть йому 2,5 тисячі гривень, якщо хочете продовжити контракт". Вони не заплатили й хлопці лишились без контрактів.

Я сказав Ахметову: "Чому ваші селекціонери, які ходили на наші матчі, не сказали, що у нас у складі є такі хлопці?" А він відповів: "Та тебе усі селекціонери бояться". Я що кусаюсь? Вони ж не для себе їх беруть, а для Шахтаря. Якщо вони їх не помітили, то до чого тут Павлов?", – сказав Микола Петрович в інтерв'ю авторській програмі Вацко Live.

Нагадаємо, Микола Шапаренко перебрався з Маріуполя-2 до київського Динамо-2 у 2015 році на правах вільного агента.