Ліга чемпіонів, 3 раунд кваліфікації, перші матчі

Шериф – Вікторія Плзень – 1:2

Голи: Аканбі, 36 (пен) – Хорий, 41 (пен), Буха, 55

Лудогорець – Динамо Загреб – 1:2

Голи: Текпетей, 22 – Періч, 6, Падт, 9 (аг)

Монако – ПСВ – 1:1

Голи: Дісасі, 80 – Вірман, 38

Уніон Сент-Жилуаз – Рейнджерс – 2:0

Голи: Теума, 27, Ванзейр, 76

Бенфіка – Мітьюлланд – 4:1

Голи: Рамуш, 17, 33, 61, Фернандес, 40 – Сісто, 77

Шериф вдома поступився Вікторії у першому матчі. Колишні підопічні Юрія Вернидуба відкрили рахунок у першій половині з пенальті, однак вже за 5 хвилин пропустили 11-метровий у власні ворота. А по перерві Буха вирвав перемогу для чеського колективу – 2:1.

Лудогорець також у рідних стінах програв загребському Динамо. Команда Ігоря Пластуна пропустила два голи ще у перші 10 хвилин поєдинку. Текпетей зміг скоротити відставання. Втім у другій половині Домінік Ліваковіч потягнув м'яч з лінії воріт, не дозволивши чинному чемпіону Болгарії врятувати нічию.

Монако розписав нічию з ПСВ. "Фермери" відрили рахунок наприкінці першої половини. У другому таймі "червоно-білим" вдалося зрівняти на 80-й хвилині, однак вирвати перемогу вони не змогли.

Уніон Сент-Жилуаз несподівано переграв Рейнджерс. Бельгійці вирвались вперед на екваторі першого тайму, а по перерві здобули комфортну перевагу у 2 м'ячі. Фіналіст ЛЄ 2021/22 брутально відбивався від атак "апачі", назбиравши 4 "гірчичники".

Бенфіка у першому матчі розгромила Мітьюлланд. "Орли" наколотили 3 голи ще у першому таймі. До двох з них долучився екс-вінгер Шахтаря Давід Нерес, асистувавши Рамушу. Третій м'яч у свій актив заніс Фернандес. До фінального свистка Гонсалу оформив хет-трик. Данці відповіли голом престижу – відзначився Сісто. Роман Яремчук на 79-й хвилині замінив на полі героя матчу та навіть пробив один раз головою по воротах суперника, та Олафссон дивом врятував.

Нагадаємо, Динамо зіграє у вирішальному раунді кваліфікації з переможцем пари Бенфіка / Мітьюлланд. Щоб зустрітися зі своїм суперником у плей-офф, киянам необхідно спочатку здолати Штурм.