"У матчі проти київського Динамо, зіграному на нашому полі, після голу суперника пролунали певні кричалки з частини трибун. Ми робимо цю заяву проти висловлення, яке жодним чином не демонструє позицію нашого клубу.

Ми завжди дбаємо про підвищення поінформованості щодо соціальних та гуманітарних проблем як у нашій країні, так і у світі. Ми розглядаємо це як відповідальність. Наш клуб миттєво відреагував на події 24 лютого 2022 року, що послужили початком воєнного процесу. Ми хотіли б ще раз підкреслити наше повідомлення, яке ми передали всіма нашими офіційними каналами: "Війна – це не хоробрість, це боягузтво! Ні війні".

Крім того, одним із найяскравіших прикладів нашої позиції є товариський матч, який ми зіграли з Шахтарем на своєму полі у квітні, щоб привернути увагу світу до України та зробити свій матеріальний та моральний внесок. Ми приймали донецьку команду у нашій країні протягом декількох днів.

Наша позиція щодо цього питання і наше ставлення з першого дня повномасштабного вторгнення відомі громадськості. На 58-й хвилині вчорашнього матчу демонстративні рухи деяких гравців команди суперника, особливо запасних воротарів (йдеться про Дениса Бойка – прим. ред. Спорт 24), які раніше грали в нашій країні, викликали хвилювання деяких трибун і реакцію, яка тривала всього 20 секунд у 120-хвилинному матчі.

Якою б не була причина, Фенербахче не погоджується з реакцією, яка виникла на деяких з наших трибун. Було б нечесним підходом приписувати це висловлення, яке не демонструє позицію та цінності нашого клубу, всім нашим уболівальникам і покладати відповідальність на нас. У зв'язку з цим ми ще раз нагадуємо громадськості про нашу позицію, згідно з якою спорт і політика завжди повинні бути відокремлені один від одного", – йдеться у офіційній заяві Фенербахче.