"П’ять жахливих місяців триває війна – п’ять найжахливіших місяців, які я коли-небудь переживала. Подивіться на ці фото. Так зараз виглядають машини швидкої допомоги, які приїхали рятувати людей і потрапили під обстріл. Вклоняюся мужності українських лікарів.

Прошу підтримати благодійний збір коштів, який запустила перша леді України Олена Зеленська через платформу збору коштів UNITED 24. Це допоможе придбати нові автомобілі швидкої допомоги, оснащені всім необхідним для порятунку тисяч життів: кисневими балонами, дефібриляторами, апаратами ЕКГ та ШВЛ. Кожен з нас може зробити свій внесок у майбутній порятунок людей.

Вартість однієї машини швидкої допомоги – 100 тисяч євро. У мене понад 871 тисяча підписників. Якби кожен із вас пожертвував суму, еквівалентну вартості філіжанки кави, ми могли б придбати 100 автомобілів", – написала Еліна Світоліна у своєму Instagram.

Легенда українського футболу Андрій Шевченко опублікував схоже звернення до своїх прихильників. "Неможливо дивитися без сліз! І хочеться знову подякувати кожному українському лікарю, який, ризикуючи своїм життям, рятує людей. 100 тисяч євро – це багато, але і нас з вами теж багато! Давайте всі разом", – зазначив Шевченко на своїй сторінці в тій же соцмережі.

Нагадаємо, Андрій Миколайович та Еліна Світоліна стали першими амбасадорами платформи UNITED 24, яка створена для того, щоб допомогти українському народу у війні проти росії.