Матч плей-офф відбору на чемпіонат світу 2022 Уельс – Україна відбудеться 5 червня в Кардіффі. Старт зустрічі о 19:00 за київським часом. Переможець дуелі стане 13-м представником Європи на катарському Мундіалі та зіграє у групі В – Англія, Іран та США вже чекають суперника.

Уельс у півфіналі "стиків" переміг вдома Австрію (2:1) завдяки дублю зіркового капітана Гарета Бейла. Останній, до слова, якраз перед матчем з Україною оголосив про відхід з мадридського Реала. "Дракони", які стали регулярними учасниками Євро, не можуть пробитись у фінальну частину ЧС з далеко 1958-го.

Наша збірна востаннє виступала на Мундіалі у 2006-му. Тоді команда Олега Блохіна потрапила до вісімки найкращих, поступившись у чвертьфіналі італійцям. Шлях до Катару для "синьо-жовтих" видався надзвичайно тернистим. На груповому етапі відбору підопічні Петракова фінішували другими, вигравши тільки 2 матчі.

Після повномасштабного вторгнення Росії стикові поєдинки збірної України перенесли з березня на червень. Перший іспит плей-офф у Шотландії складений на відмінно – гостьова перемога 3:1.

У Кардіффі теж буде непросто. Надійний букмекер FAVBET вважає шанси обох команд приблизно рівними. Невеличкими фаворитами є українці. Коефіцієнт на виїзну перемогу "синьо-жовтих" в основний час становить 2.75. Аналогічний успіх валлійців оцінили у 2.81, нічия – 3.25.

На прохід України можна поставити з коефіцієнтом 1.86, а Уельсу – 1.97. При цьому великої кількості голів чекати не варто. Тотал більше ніж 2,5 становить 2.37, а відповідний тотал менше – 1.59.