У 58-річного екс-футболіста діагностували рак стравоходу четвертої стадії, повідомляє Daily Record. За припущеннями лікарів, йому залишилось жити приблизно півроку.

Дізнавшись про діагноз, Енді Горам відмовився від хіміотерапії, адже це продовжило б його життя лише на 12 тижнів. Торік його колишня дружина Міріам також померла від раку.

"Я спочатку думав, що у мене сильний розлад шлунка. Мій стравохід був ніби заблокований. За кілька тижнів стало ще гірше. Мені зробили комп'ютерну томографію, а потім терміново доправили до лікарні та сказали, що мої найближчі родичі мають бути зі мною. Саме тоді задзвеніли тривожні дзвіночки. Я зрозумів, що в мене рак.

Знаю, що на мене чекає серйозна боротьба, і я боротимуся, як ніколи раніше. Лікар сказав мені: "Йди, насолоджуйся своїм повсякденним життям і будь якомога нормальнішим". Завдяки сильнодійним препаратам мій біль можна полегшити. Я все ще можу ходити до друзів та залишатися собою. Я буду тут стільки, скільки зможу. Єдина особливість у тому, що бомба уповільненої дії відраховує мої секунди", – ділиться Енді Горам.

Додамо, що шотландець відомий своїми виступами за Рейнджерс та Манчестер Юнайтед. У складі команди з Глазго Горам ставав шестиразовим чемпіоном Шотландії, триразовим володарем Кубка Шотландії та Кубка Шотландської ліги. Його партнером по Рейнджерс був легенда Динамо Олексій Михайличенко.