"На жаль, я хочу повідомити вам про своє рішення відмовитися від участі у виборах президента ФІДЕ 2022 року за станом здоров’я. На початку червня мене госпіталізували для планової перевірки. Я відчув слабкість за кілька днів після того, як подав свою кандидатуру.

Після досліджень, які перейшли від підозри в дуже серйозних захворюваннях до інших потенційно загрозливих, я все ще проходжу додаткові тести. Це рішення було дуже складним, оскільки я усвідомлюю роботу, яку моя команда вклала в нашу кампанію.

Хочу закликати решту кандидатів поставити інтерес світової шахової спільноти вище вузького фокуса та прийняти всіх, хто програє за підсумками виборів. Ми можемо мати різні погляди на те, як ми повинні рухатися вперед, щоб розвивати нашу прекрасну гру, однак наші цілі мають бути однаковими", – цитує Шеріпова Lewis Ncube.

Нагадаємо, попри те, що українець Андрій Баришполець висунув свою кандидатуру на пост президента ФІДЕ, наша вітчизняна федерація шахів підтримала на виборах саме Інала Шеріпова.