"Нова монета присвячена непересічній події на світовій спортивній арені: український боксер Олександр Усик у травні 2024 року вперше за останню чверть століття став абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі та об’єднав одразу чотири пояси, що стало потужним зарядом мотивації для кожного українця.

На аверсі монети зображено традиційний кримськотатарський орнамент, що символізує кримське коріння Олександра Усика. Цей візерунок, використаний у дизайні одного з образів спортсмена на битві поглядів перед поєдинком за титул абсолютного чемпіона світу, підкреслює нерозривний зв’язок Криму з Україною.

На реверсі в центрі композиції зображено стилізований образ чемпіона-спортсмена на тлі абрису монумента "Батьківщина-мати" – символу незламності та міцності українського народу.

Внизу ліворуч і праворуч від силуету чемпіона зазначено написи: 18.05.2024 (дата проведення бою), АБСОЛЮТНИЙ і UNDISPUTED (титул, який виборов спортсмен", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті НБУ.

Номінал пам'ятної монети – 5 гривень. Її вже ввели в обіг першого жовтня. Придбати монету і зображенням Усика можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також у банків-дистриб’юторів.