"Це зрада, тому що в таку хвилину з корабля не тікають, а допомагають випливати до кінця. Це моя думка. Повірте, війна закінчиться, і ми ще покажемо наскільки ми сильна нація, наскільки ми здатні боротися зі США, Китаєм, Францією. Ми можемо це зробити.

Дай Боже, щоб закінчилася війна і, щоб правильно було розподілено роботу в спорті з приводу будівництва інфраструктури, правильного реформування, загального руху вперед. Ми маємо розуміти, що ми не можемо мислити по-совдепівськи і тому, звісно, багато залежатиме від керівників, НОК, влади в плані повернення в нашу країну спортсменів і тренерів. Тому що можна багато чого побудувати, але без кадрів буде складно.

Про це потрібно думати було ще вчора. Думаю, що всі це розуміють. Знаю, що вже деякі повертаються. Наші гімнасти, наприклад, які готувалися в іншій країні. Сподіваюся, що це буде і з іншими видами спорту. Буде все добре, я в цьому впевнена. Ми – дуже сильна нація", – сказала Захарова у коментарі Sport-express.ua.

Нагадаємо, Акілов є уродженцем України. На початку повномасштабного вторгнення він залишив окупований Маріуполь і наразі представляє Угорщину. На старті Олімпійських ігор з боксу Хижняк здолав Акілова.

Сам екс-українець не хоче коментувати зміну громадянства, пояснюючи це все політичною ситуацією.