Ось що Кличко-молодший написав на своїй сторінці у соціальній мережі Х.

"Сьогодні я хотів би віддати щиру шану легенді, другу, наставнику і батьку Емануелю Стюарду.

Сьогодні моєму другу виповнилося б 80 років.

Я дуже вдячний за все, що ти зробив для мене і для боксу в цілому. Ти був запальною особистістю з бездоганною професійною етикою. Мені пощастило бути одним з 41 чемпіонів, яких ти підготував протягом своєї неймовірної кар'єри. Ми пройшли довгий шлях, завойовуючи титули та пояси по всьому світу.

R.I.P. Тренере, я обіцяю тримати свою ліву руку піднятою і продовжувати бити, поки ми не зустрінемося знову.

Люблю тебе, друже!".

Володимир Кличко став співпрацювати зі Стюардом у 2004 році, після того, як перемігши Віталія Кличка, з боксу пішов попередній зірковий вихованець тренера – Леннокс Льюїс.

Перший бій під керівництвом Стюарда, у квітні 2004-го, завершився поразкою Володимира від Лаймона Брюстера. Взагалі то був дуже дивний бій, коли виникли підозри, що Кличку підсипали у воду невідому речовину.

Проте далі були тільки перемоги – 16! Кличко об'єднав три чемпіонські титули, став справжнім королем надважкої вагової категорії. Все завдяки Стюарду, який допоміг Володимиру розкрити весь свій потенціал.

Емануель Стюард помер 25 жовтня 2012 року. Легендарному тренеру, який виховав 41 чемпіона світу, було 68 років. Він хворів на рак.