"Президент IBF Деріл Піплз отримав повідомлення про те, що Олександр Усик відмовляється від титулу чемпіона світу за версією IBF у надважкій вазі.

Усик висловив подяку IBF, особливо за можливість стати абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях. Для IBF було честю мати Олександра Усика своїм чемпіоном і ми бажаємо йому подальших успіхів.

Даніель Дюбуа, колишній тимчасовий чемпіон світу за версією IBF у надважкій вазі, дізнався 26 червня про те, що він визнаний чемпіоном світу за версією організації у надважкій вазі. IBF отримала запит на проведення першого захисту титулу Дюбуа у надважкій вазі проти Ентоні Джошуа.

Ми раді зібрати двох найкращих боксерів світу у надважкій вазі в їхньому рідному місті Лондоні та на стадіоні Уемблі, історичному місці для боксу", – йдеться у повідомленні WBN.

Нагадаємо, що Усик протермінував час обов'язкового захисту цього титулу – промоутер українця стверджував, що команда звертатиметься з таким проханням до IBF. Однак Олександр змінив своє рішення. Це означає, що Усик втрачає статус абсолютного чемпіона світу і в бою-реванші проти Тайсона Ф'юрі (запланований на 21 грудня) на кону не буде звання "абсолюта". Поєдинок відбудеться за пояси WBC, WBA та WBO, тоді як чемпіоном за версією IBF уже буде Джошуа або Дюбуа.