Дивні поєдинки між фігурами боксу та інших єдиноборств не новинка. 1976 року Мохаммед Алі полетів у Японію заради бою з тамтешньою зіркою реслінгу Антоніо Інокі. Легенди зібрали аншлаг на 14-тисячній арені та ще майже 1,5 мільярда глядачів біля телеекранів у прямому ефірі. Втім це протистояння увійшло в історію як одне з найпровальніших. Інокі майже увесь бій лежав на спині та відбивав ноги Алі. 15 дивакуватих раундів, нічийний вердикт суддів – незадоволені глядачі закидали ринг недоїдками.

Будь-який абсурд за саудівські гроші

Бій під вивіскою "протистояння найбільших засранців" між Ф'юрі та Нганну також не мав спортивної цінності. Ніхто при здоровому глузді не давав зірці ММА шансів бодай вистояти 10 раундів проти чемпіона світу в його стихії. Нехай навіть Френсіс відомий рекордною силою удару. Тривалий час організатори не уточнювали, чи це професійний поєдинок, чи виставковий. Зрештою, бій погодилась санкціонувати Британська комісія з питань боксу (BBBofC), тож він увійшов у професійні рекорди та потрапив до BoxRec.

Тайсон Ф'юрі своїм повноцінним паском за версією WBC не ризикував, приберігши його для повноцінного бою з Олександром Усиком. Єдиний пояс, що стояв на кону – нововигаданий титул "чемпіон Ер-Ріяда". У центрі на ньому виблискує прапор Саудівської Аравії, віддаючи шану країні-господарю мегавечора боксу. За даними Amnesty International, цього року в Саудівській Аравії стратили понад 100 людей за "політичними справами". Очевидно, шоу на кшталт Ф'юрі – Нганну потрібне шейхам, аби очистити імідж країни від крові.

Нганну принизив Ф'юрі на очах Усика

Одразу після стартового гонга Ф'юрі кинувся на Нганну з розмашистими хуками. Камерунський аутсайдер не розгубився та виставив руки, далі примудрився загнати британця у кут і кілька разів влучити по корпусу. Проте Тайсон вкрав раунд завдяки двом ударам правою.

У 3-й трихвилинці Нганну відправив Ф'юрі на канвас лівим хуком! Чемпіон підвівся після приниження та без проблем вижив до перерви. Об'єктиви телекамер вихопили з натовпу Усика, який емоційно обговорював епізод з промоутером.

Ф'юрі кинувся мститись одразу після перерви – почався обмін потужними ударами. Тайсон непогано ловив Нганну на помилках, читав його, але не міг знайти момент, щоб донести потужну відповідь. На екваторі зірка ММА статистично не поступався чинному чемпіону. А у 8-му раунді взагалі перехопив ініціативу – "Циганський король" знову впав, але цього разу просто послизнувся.

Нганну виявився дуже незручним для Тайсона через масивні розміри та дивакувату техніку. Виснажити "Хижака" теж не вийшло, тому Ф'юрі припинив ризикувати і почав нудно боксувати, забираючи останні раунди. Нганну врятував глядачів від нудоти, видавши на останніх секундах "супермен-панч" з ММА. Судді віддали перемогу Ф'юрі – 94-95; 96-93; 95-94.

Якщо британський чемпіон не зазнав травми, то 23-грудня він на тому ж місці зустрінеться з Олександром Усиком. У їхньому поєдинку визначиться перший у XXI столітті абсолютний чемпіон в королівському дивізіоні.