Раніше перемовини між Тайсоном Ф'юрі та українським чемпіоном про об'єднавчий поєдинок в королівському дивізіоні провалилися. Замість бою століття Усик взявся захищати титули проти обов'язкового претендента Даніеля Дюбуа. Тоді як "Циганський король" вирішив не ризикувати своїм поясом WBC і побитись із зіркою ММА Френсісом Нганну в Саудівській Аравії.

Для Олександра це був другий захист пасків IBF, IBO, WBA та WBO, які він завоював у вересні 2021-го, здолавши Ентоні Джошуа. Вже за рік, у серпні 2022-го, він вперше захистив їх в реванші з ЕйДжеєм. Того ж року Даніель Дюбуа став обов'язковим претендентом на бій з українцем, відібравши у Тревора Браяна другорядний титул WBA World. У грудні "Динаміт" захистив пояс в бою з Кевіном Лереною, хоча тричі побував на настилі у першому раунді.

Стартові раунди видались напруженими. Обидва супертяжі не поспішали ризикувати, працювали переважно джебами. Дюбуа намагався спіймати чемпіона на помилці, відкривався під передню руку Усика. У другій трихвилинці Олександр доніс потужний прямий з робочої лівої. На секунду здалося, що у британця затремтіли ноги – ні, він без проблем продовжив. Славнозвісні гармати "Динаміта" поки не доходили до цілі. Усик класно ховався у блоці та працював на ногах.

5-й раунд. Дюбуа зніс Усика потужним аперкотом нижче пояса (або ні)! Чемпіон звалився на канвас і довго відновлювався. На щастя, рефері не відрахував нокдаун.

Даніель спробував добити українця, той "сів на велосипед". Далі перехопив ініціативу, притиснув до канатів і доніс лівий прямий – хороша заявка на бій року.

Протистояння здавалося максимально близьким. Наприкінці сьомої трихвилинки Усик різко підійняв темп та закріпив перевагу. У наступному раунді Дюбуа знову напропускав і взяв коліно. Добити претендента до паузи українець не встиг, однак завершив справу в 9-й трихвилинці – дострокова перемога нокаутом.

Олександр Усик вдруге захистив титули IBF, IBO, WBA, WBO та йде по останній пасок WBC Тайсона Ф'юрі!