Дворазовий чемпіон України з боксу (2011, 2012) Павло Іщенко активно підтримує злочини росії проти українського народу та пропагує "русскій мір" у своїх соцмережах, повідомляє Telegram-канал "База зрадників Херсона".

Наразі Іщенко перебуває у Болгарії. Там він користується автомобілем на українській реєстрації, щоправда, на рамці його номерних знаків можна побачити написи "Россия" та "Вооружённые силы Российской Федерации".

Судячи з опису профілю в Instagram, Павло почувається новим "русскім". Раніше він публікував у сторіс пісню російського співака "Шамана", додавши наступний текст: "Я пишаюся тим, що я русскій! "Шаман" – красень! Мурашки! Манкуртам не зрозуміти! Хвала богам, що я носій російської культури та мови".

Іщенко народився у 1992 році в Петропавловсько-Камчатському, росія. Він є вихованцем херсонської школи боксу. До 2015 року виступав за українську збірну, а також за команду "Українські отамани". Під синьо-жовтим прапором їздив на Олімпіаду-2012, де програв у першому раунді.

Потім перебрався у профі-ринг, де провів 3 бої – в усіх переміг. У 2017-му Павло повернувся в аматори – змінив громадянство на ізраїльське й припинив представляти Україну.