"На моє переконання, Усик – це дуже хороший приклад того, як людина може змінити свою позицію. Раніше був у цьому ватному союзі з Васею Ломаченком, який досі залишається абсолютно проросійським, це його принципова позиція.

І знову-таки, чому до Ломаченка немає питань з боку держави. Принаймні, чому він може їздити за кордон і далі займатися кар'єрою? Навіщо, якщо ця людина не підтримує Україну.

Так-от, Усик був у цьому ватному об'єднанні з Василем, але після 24 лютого почали відбуватися серйозні тектонічні зміни в його поведінці, в його риториці. І Олександр, перебуваючи за кордоном, почав використовувати свій медійний ресурс для допомоги Батьківщині. Казати: "Українці, захищаються, рф бомбить мирні міста. Нам потрібно більше допомоги. І це просто розірвало всю російську пропаганду", – зазначив Стерненко в інтерв'ю для Української Правди.

Нагадаємо, попри те, що на початку повномасштабного вторгнення Ломаченко певний час перебував у теробороні Білгорода-Дністровського, він не називає росію агресором. До того ж продовжує підтримувати попів московського патріархату, які є адептами "русского міра" на нашій землі.