У 1996-му Кличко-молодший отримав змогу виступити на Олімпіаді в Атланті – путівку йому "подарував" брат. Незадовго до початку планетарного форуму Віталій здав позитивний допінг-тест на стероїди.

У фіналі Ігор-1996 Володимир Кличко здолав Паеа Вольфґрамма – суперника з екзотичної Тонги, країни в Океанії. Цікаво, що перші два раунди українець програв і в останній перерві отримав ляпаса від тренера Володимира Золотарьова. Кличко-молодший змобілізувався і став першим європейцем, якому вдалося завоювати золото Олімпіади у надважкому дивізіоні.

Того ж року Володимир перебрався на професійний ринг, де домінуватиме з 2006 до 2015 року. Прикметно, що на трон українець піднявся після болючих поразок Корі Сандерсу (2003) та Леймону Брюстеру (2004). Попри те, що після цих невдач більшість тогочасних експертів ставили хрест на майбутньому Кличка-старшого.

На профі-рингу Володимир провів 69 дуелей, у яких здобув 64 звитяги (54 – нокаутом). Одним із ключових для "Доктора Сталевого Молота" був бій проти американця Кріса Бьорда – українець здобув перемогу технічним нокаутом та завоював чемпіонські пояси IBF і IBO у хевівейті.

Серед топ-перемог Кличка-молодшого – реванш над Леймоном Брюстером у 2007-му: після шостого раунду американець не зміг повернутися на ринг. Об'єднання титулів за версіями IBF, WBO, IBO та The Ring і титулу WBA у 2011-му після звитяги над Девідом Хеєм. Відправлення на пенсію Хасима Рахмана у 2008-му. І знищення Олександра Повєткіна у Москві у 2013-му.

"Спорт 24" пропонує згадати найсолодші миті перемог української легенди світового боксу у відеопідбірці.