"Незалежний відділ доброчесності боксу (BIIU) отримав скаргу щодо певних осіб за порушення Конституції IBA та її Дисциплінарного та Етичного кодексу своїми публічними діями.

Дисциплінарні провадження були відкриті проти виконавчого директора/генерального директора Федерації боксу США Майка МакАті, президента Федерації боксу Канади Раяна О’Ші, президента Чеської боксерської асоціації Марека Шимака, голови Шведської боксерської асоціації Пер-Акселя Шьохолма та президента Федерації боксу Нової Зеландії Стіва Хартлі. BIIU також розслідуватиме роль офіційних осіб інших національних федерацій, які приєдналися до бойкоту.

Скарга ґрунтується на порушенні кількох статей Дисциплінарного та етичного кодексу, включаючи статтю 24 Дисциплінарного та етичного кодексу "Підбурювання до бойкоту змагань", пов’язаних з чемпіонатом світу з боксу серед жінок 2023 року в Нью-Делі, Індія, та чемпіонатом світу з боксу серед чоловіків 2023 року в Ташкенті, Узбекистан.

Міжнародна боксерська асоціація (IBA) повторює, що продовжить робити все можливе, щоб захистити організацію та всі її національні федерації від будь-якої шкоди, заподіяної окремими особами. У боксі немає місця будь-якій формі дискримінації, і IBA бачить своєю місією захист своїх цінностей. Крім того, IBA захищатиме свою цілісність і репутацію та не дозволить жодним особам завдати їй шкоди своєю неетичною поведінкою", – йдеться в повідомленні організації.

Нагадаємо, що чемпіонати світу бойкотуватимуть США, Ірландія, Швеція, Канада, Польща, Чехія, Велика Британія, Нідерланди, Швейцарія, Норвегія та Україна. Німецькі боксери не братимуть участі у ЧС, щоб зосередитись на підготовці до Європейських ігор.