Представники федерації подали у своїй заяві низку причин такого радикального рішення. США незадоволені роботою Міжнародної асоціації аматорського боксу та її очільника росіянина Умара Кремльова, неможливістю провести чесні вибори, непрозорим фінансовим управлінням, роботою рефері, зв'язком з кривавими грошима "Газпрому", недотримання політики нейтральності щодо росіян та білорусів тощо.

"Російські спортсмени виступали під своїм прапором на турнірі в Марокко. Очікується, що російські та білоруські спортсмени виступлять на чемпіонаті світу IBA під своїм прапором. Хоча спорт покликаний бути політично нейтральним, багато боксерів, тренерів та інших представників української боксерської спільноти було вбито внаслідок російської агресії проти України.

Зокрема тренера Михайла Кореновського, який загинув внаслідок попадання російської ракети до житлового будинку в січні 2023 року. Спортивну інфраструктуру України, включаючи численні боксерські зали, зруйновано російською агресією", – йдеться у заяві.