Хіменес спершу здобула чемпіонський пояс WBC у надважкому дивізіоні. Потім мексиканка скинула 15 кілограмів і стала чемпіонкою світу ще й у крузервейті – у січні 2020 року Хіменес перемогла американку Френчон Дезерн за очками у бою за титули WBC і WBO.

Однак мексиканська боксерка провалила допінг-тест – її позбавили чемпіонських поясів і дискваліфікували на 9 місяців. Але після завершення цього терміну Алехандра вирішила не повертатися в ринг. Вона заявила, що втомилася терпіти постійні приниження. Зокрема, боксерку вибили з колії звинувачення у зміні статі, якій закидала одна з її суперниць американка Карлетта Юел. Хіменес запевняє, що її маскулінний вигляд є наслідком гіпотиреозу – захворювання щитовидної залози.

"Я ухвалила одне з найважчих рішень у своєму житті. Я прощаюся із професійним боксом. І, на жаль, роблю це не з тих причин, через які я хотіла б, і не в той час, коли я хотіла. Але на цьому все.

На жаль, наш спорт оточений безліччю людей, які роблять його брудним, ганьблять його, ламають мрії та кар'єри багатьох людей. Я не можу допустити, щоб це тривало. Щоб сексизм, гомофобія і несправедливість продовжували замовчуватися через страх, невігластво і навіть звичку закривати на це очі тих, хто "керує" спортом", – цитує Хіменес видання Vringe.